Verkrachting

Deze blog schrijf ik niet helemaal zelf. Ik citeer vooral, naar aanleiding van de walgelijke aanslag gisteren in Londen, een post van een van mijn Facebookvrienden (Ank Kromkamp). Ik heb er geen woord aan toe te voegen, behalve dan een nawoord (PS) gericht aan de zielige extremisten die dit soort aanslagen plegen:

BRITAIN-ATTACKS-POLITICS

Verkrachting

Wij hebben vannacht een lange tijd voor de buis gehangen. We hadden via een vriendin van onze dochter al meteen gehoord wat er aan de hand was; die was gaan stappen in Londen.

Zoals het hoort wanneer je jong bent.
Gelukkig was alles in orde met haar.
Toevallig.
Ik zeg het nog een keer; toevallig …

We zapten via onze staatstelevisie, naar de BBC, en daarna naar CNN.
Ook Duitsland namen we en passant even mee, alwaar de manipulatie al was begonnen door de staatstelevisie met opmerkingen als; “We leven gewoon door, we wennen er wel aan.”
Nee, ik wen er niet aan, en ik zal er nooit aan wennen.
Ik weiger te wennen aan terreur.
Aan extremisten.
Aan ongerichte haat die verlekkerd mensen, kinderen, iedereen ongeacht wie, afslacht.
Kom me niet aan met dat eeuwige vingerwijzen naar het westen, in de trant van “dit is jullie schuld”.
Nee, dat is het niet!
Wij hebben olie afgenomen van deze landen, en daar enorm vet voor betaald.
Gigantisch veel geld betaald!
Dat een stel dictatoriale heersers en warlords dat in hun zakken hebben gestoken, hun bevolking in armoede en vuiligheid hebben laten leven, is de keuze van de dictators geweest, en nog.
Gisteren heeft er bijvoorbeeld in Kabul op een begrafenis een enorme aanslag plaatsgevonden, waar wij helemaal niets mee te maken hebben.
(Een van de velen in al die landen in het Oosten)

Het grootste aantal slachtoffers valt onder moslims zelf, door moslims zelf, met hun voortdurende godsdienstoorlogen onderling.
Al eeuwen en eeuwen lang stammenstrijd.
Dol zijn ze op de dood, deze mensen met hun doodscultuur, waarin ze “martelaar” worden.
Geroemd door hun ouders, hun familie, hun dorp.

Daarom is het belangrijk dat we als de bliksem aan een klimaataccoord gaan werken.
Los komen van die olielanden.
Overgaan op Groene Energie.
Dan maar zonder de VS.
(China springt er al in, met plannen voor een enorme productie van zonnepanelen)
Want we kunnen niet doorgaan, met onze landen te laten verkrachten.
Want dat is het, die aanslagen hier, een verkrachting.
Verkrachting van de vrijheid van meningsuiting (denk aan cabaretiers, cartoonisten, kunstenaars, schrijvers, die zich angstig stil zijn gaan houden).
Verkrachting van de beschaving die toch veelal al flinterdun is.
Toenemende censuur met als voedingsbodem angst.
Verkrachting van een cultuur waarin vrouwen even belangrijk zijn als mannen, en geen “hoeren” worden genoemd wanneer ze zich kleden zoals zij zelf bepalen.

Kortom, verkrachting van onze relatieve vrijheid waaronder godsdienst, waarvoor we zo lang gevochten hebben.

Ank Kromkamp

(einde citaat)

PS:  Ik heb complotdenkers al horen roepen dat deze aanslag een zogenaamde False Flag Attack zou zijn. Dat lijkt me totale nonsens. Deze aanslag is een gevolg van een botsing tussen culturen die soms lastig te verenigen zijn. Niet dat moslims, joden, christenen én ongelovigen niet vreedzaam met elkaar kunnen samenleven. Integendeel. Maar de islam, en helaas ook andere vormen van geloof en religie, brengt soms idioten voort die vinden dat hun gedachtegoed het enige juiste gedachtegoed is. Het betreft vaak naïeve en soms zelfs apert domme jonge mensen, die gehersenspoeld zijn door nog grotere idioten die nog leven in de tijd van het kromzwaard, de galg en maagden in de hemel. Volslagen krankzinnige en gevaarlijk individuen, zoals de Saoedische islamitische geestelijke Muhammad Ali Shanqiti, die zijn volgelingen wijsmaakt dat je andersdenkenden, ongelovigen en homo’s in de naam van Allah mag vermoorden. En dat je dan als beloning  72 maagden die in de hemel smachtend op je zitten te wachten, als beloning krijgt. Een hemel als metafoor en die naar alle waarschijnlijkheid NIET bestaat. Wen er maar aan. Overigens: 72 maagden? Waar hebben ze die gevonden dan? Dat wordt hard aanpoten om die allemaal tevreden te houden, maar dat geheel terzijde. Hoe simpel van geest moet je zijn om in dit soort onzin te geloven? Behoorlijk simpel ja.

Lieve mensen: laat ons vooral niet gek maken door deze simpele zielen. Wat mij betreft past Donald J. Trump ook in dat rijtje. Nooit! We laten we ons mensbeeld en idealen niet verkrachten door mensen die een kromme- domme en absurde ideologie aanhangen, een ideologie die nog geen Verlichting heeft gezien. Ikzelf geloof niet in een god of een opperwezen. Ik geloof wel in de liefde, die in elk mens schuilt. Het maakt niet uit of je moslim, christen, jood, homo of ongelovig bent. Of uit welk land je komt. Liefde en respect voor elkaar overwint alles. Nee, wij laten ons niet breken of verdelen. Nooit. De drie daders van de aanslag in Londen zijn doodgeschoten door de politie. Mooi. Dat zijn er dan weer drie minder. Opgeruimd staat netjes. Ja, zo hard ben ik dan ook wel weer …

love

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Verkrachting

  1. Rob Alberts zegt:

    Het opgeruimd staat netjes kan ik niet volgen.

    Een eerlijke rechtspraak gun ik iedereen ook volslagen idioten.

    Dat er nog een lange weg naar vrede en acceptatie nodig is besef ik ook.

    Vredelievende groet,

  2. Dat mag je vinden hoor, Rob. Maar ik denk daar toch anders over. Deze mensen zijn bezeten. Levensgevaarlijke psychotische gekken. Met opgeruimd staat netjes, bedoel ik dat in een oorlogsituatie – en dat is het – het een kwestie van overleven is. Deze mensen zullen niet aarzelen om een aanslag te plegen als ze de kans krijgen. Ten kost van jou en je gezin. Als de autoriteiten ze kunnen betrappen, dan worden ze uitgeschakeld. Desnoods definitief. Ik kan er niet van wakker liggen. Zo werkt oorlog. Een smerig spel. Maar soms moet je meedogenloos zijn, anders ben jij de SJAAK. Het is overleven of niet.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.