Tougher Than the Rest !

Net even een partijtje zitten janken bij het aanschouwen van het verplichte zondags-zitje Buitenhof. Normaliter het aankijken waard maar de gasten van vandaag t.w. Buma & de heer Pechtold en dat je dan beseft dat beide heren géén politieke helden zijn en niet beschikken over zoiets als mentale wendbaarheid. Een eigenschap waarop je toch elke politicus verplicht zou moeten testen alvorens hij of zij aan de klus op het Binnenhof begint.

wiet

Buma had het over Sociale Dienstplicht onder jongeren, nota bene uitgevonden vlak voor het tijdperk van Dhr. A. Hitler begon dus niet erg origineel zelf verzonnen, maar dat even geheel terzijde. De gristelijke Buma wil maar niet snappen dat de aangenomen D66-motie voor het reguleren van de teelt en verkoop van wiet maar 1 doel dient: n.l. de controle op de kwaliteit van een geestverruimend plantje, met als toegevoegde waarde een ontzettend groot bedrag aan getoucheerde belasting voor de Staat der Nederlanden. Altijd handig als straks de stekker uit de gas-opbrengsten gaat. Die belasting op geestverruimende middelen lukt al jaren heel aardig met de harddrug alcohol. Leuker kunnen we het niet maken, win-win situatie zou je denken maar Buma en zijn gristelijke trawanten willen- en mogen het van onze Lieve Heer niet. Blijkbaar Verboten, door de god die de plant ooit geschapen heeft, tenminste als je dat verhaal moet geloven. Trieste man, die Buma.

eu

En dan Eurofiel Pechtold. Ooit een aardige veilingmeester en Burgemeester. Maar geen enkele visie over Plan B als het werkelijk fout gaat met de EU en de euro. Je hoeft echt geen raketgeleerde zijn om te beseffen dat juist dát scenario zo ongeveer op je deurmat ligt. Maar misschien blijkt het achteraf juist een zegen als de boel eens flink ontspoort. Wel zonde van al die verspilde energie, tijd en vooral geld. Geld, dat wij, de trouwe belastingbetaler, weer mogen ophoesten.

Iemand die altijd zinnige dingen zegt, is Désanne Van Brederode maar dan moet u haar niet constant interrumperen, beste Paul Witteman. Doe dat maar bij die Buma & Pechtold. Maakt toch niet uit voor de kwaliteit van de uitzending. Ik ga nu even keiharde muziek opzetten om wat bij te komen. Ik denk de Stones. Wild Horses en Paint it, Black en dan nog even Bruce Springsteen. The Boss. Lekkâh!  Voor mij een echte held die altijd zegt waar het op staat. In ieder geval Tougher than the Rest (van het zooitje) 

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tougher Than the Rest !

  1. Daniela zegt:

    Wacht even, uitgevonden door Hitler is misschien niet helemaal waar. Het begon namelijk met werkverschaffing in tijden van vreselijke werkeloosheid. Wikipedia zegt daarover: “De Reichsarbeitsdienst werd in juli 1934 opgericht als overheidsorganisatie ten behoeve van de werkverschaffing. De Reichsarbeitsdienst was een samenvoeging van diverse organisaties die zich gedurende de tijd van de Weimarrepubliek met de werkverschaffing hadden beziggehouden. Leden van de Reichsarbeitsdienst werden ingezet bij diverse civiele, militaire en agrarische projecten.” Daaruit werd voor jongens een verplicht jaar bij de Hitlerjugend en de meisjes moesten met 16 jaar een jaar bij de ‘Bond Duitse Meisjes’ een soort sociale werkplicht verrichten. Wat inhield dat de jongens geïndoktrineerd werden en voorbereid op het leger. De meiden moesten gratis werken bij boeren of in fabrieken.
    God bewaar dat er hier zoiets wordt opgericht door toedoen van het CDA om de Nederlandse jeugd weer fris en fruitig te maken. Sociale betrokkenheid ten tijde van overvloed die kan je nou eenmaal niet afdwingen.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.