Live op vrijdag: Trabant!

Vrijdag 24 februari 2017

Ik kom wel eens bij wat wij hier in de Bredase wandelgangen de Bruine Paters noemen. Een horeca-etablissement inclusief speeltuin, in het saaie Belgische grensdorp Meersel-Dreef, aanpalend aan de Kerk en Kloosters van de Minderbroeders-Kapucijnen. Een soort van bruine kroeg zónder biljart, maar dan wel met een soort van religieuze component erbij. De zaal staat namelijk vol met beelden van om whatever reason ooit heilig verklaarde Gutmenschen en aan elke muur hangt een schilderij van vooral onze Lieve Heer en/of de Heilige Maagd. Als je er gevoelig voor bent word je er ter plekke bijkans religieus van. In bijna elk beeld op de toog zit een gleuf waarin je je euro’s kunt afstorten voor een niet nader beschreven goed doel.

Maar, en dat is het goede nieuws, je kunt daar ook voor ongelooflijke schijtprijzen een trappistenbier scoren. Of een broodje kroket. Het kost allemaal 3x niks. Als je pech hebt wordt er net een buslading minder begaafde pechvogels in rolstoelen losgelaten die ook allemaal iets willen eten en drinken en dan kun je mooi minstens een half uur of langer wachten op je uitsmijter en/of drank. In dat soort situaties moet je gewoon je verlies nemen en geduld hebben, heb ik altijd geleerd van mijn vader. Maar vanmiddag had ik voor de verandering eens geluk en had mijn kadetje-kroket al binnen vijf minuten te pakken. Plus stond er een “levend optreden” gepland van de lokaal beroemde band Trabant. Tel uit je winst.

trabant

Trabant is een gezelschap van Belgische instrumentalisten en zangers met een heuse Brabantse – in Rijsbergen geboren en getogen – zangeres in de gelederen, die duidelijk de leader-of-the-band is. Of ik even een paar foto’s met mijn mobieltje mocht maken voor mijn blog, vroeg ik haar. ‘Ja hoor, geen probleem’, zei ze lachend. De schat. En ze gaf me haar duidelijk zelf in elkaar geknutselde visitekaartje. Ondertussen liep de tent al gezellig halfvol met fan’s die van het betere levenslied houden en dit optreden perse niet wilden missen. Ik heb met mijn telefoon inderhaast twee niet al te beste foto’s gemaakt (dat zal je dan altijd zien) en ben vertrokken nog voor de eerste noot werd gezongen. Want ik had haast. Gewoon thuis op de www punt interwebs & YouTube kijken of ik wat van de band Trabant kan vinden, dát dacht ik.

En heb ik achteraf best wel spijt dat ik niet ben gebleven om even te luisteren. Al was het maar uit respect voor deze band en de locatie. Die quasi gezellige Brabants-Belgische kneuterigheid en die saamhorigheid met levende muziek en een drankje erbij kan namelijk best mooi en tegelijkertijd troostgevend zijn. Gewoon goedbedoelde recht-uit-het-hart muziek, gespeeld door hele gewone mensen en bedoeld voor hele gewone mensen. Voor mensen zoals u en ik. Vooral in deze zo verwarde tijd. Beste Trabant-leden: Go Go Go! Do Your Good Thing en maak de mensen maar blij. Dat is tegenwoordig helaas heel hard nodig. Halleluja.

zaal

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Live op vrijdag: Trabant!

  1. Daniela zegt:

    Uit het leven gegrepen, het leven van dichtbij en beschreven op een manier om warm van te worden. Warm rond je hart.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.