Drogisterij Lamers – Breda

img_4788-edwin-bw

Geneeskruiden, supplementen en meer dan 40 soorten thee. In Drogisterij Lamers in de Veemarktstraat in Breda kun je het allemaal vinden. De winkel bestaat al sinds 1905 (oudste Drogisterij in Breda). Als je nietsvermoedend binnenstapt in dit mooie oude winkeltje en je bent toevallig een beetje gestressed, dan word je gelijk rustig is mijn ervaring. De vele geuren van eterische olie, kruiden, klassieke zeep, wierook en drop overvallen je op aangename wijze en de stress is in no-time verdwenen.

In 1941 kochten mijn grootouders de zaak‘, legt de huidige eigenaar Edwin Graafmans trots uit. De zaak is al drie generaties in de familie. De naam Lamers bleef behouden, net als het oude nostalgische imago van een drogisterij. Aan het plafond hangen kruiden en aan de wand oude posters. In de hoek staat een oude weegschaal en in de schappen oudhollandse snoepjes, waaronder zoethout en zuurtjes.

Als kind hielp ik al mee in de winkel. Sinds 18 jaar werkt ik er fulltime. Een online webshop, daar doe ik niet aan’, vervolgt Edwin. ‘Ik verkoop niet alleen, ik geef de mensen ook advies. Op internet staat er niet bij hoe je een middel moet gebruiken. Ik praat het liefst face-to-face met de klanten. Voor mij is het belangrijk om goede service te verlenen. Een klant moet zich welkom voelen en daar draagt de verkoper een heel stuk aan bij. Onze drogisterij moet het vooral van mond op mond reclame hebben. Aan dure reclamespotjes en mooie verpakkingen geven we geen geld uit’.

Niet alleen oudere mensen bezoeken de drogisterij, ook jong publiek komt er op af. Over de drukte qua bezoekers, zegt Edwin: ‘Op een gemiddelde zaterdag is het in de ochtend niet druk. Maar in de middag kun je de klok er op gelijk zetten dat er tussen 15.00 uur en 17.00 uur veel klanten komen. Maar een vaste koopzondag hoeft van mij niet hoor. “Zondag, rustdag“, staat er op het bordje bij de voordeur. Als mensen iets nodig hebben kunnen ze wel gewoon altijd bellen, ook als de zaak dicht is. Ik verstuur spullen ook per post. Onze klanten komen uit heel Nederland.’

Drogisterij Lamers is gevestigd in de Veemarktstaat 39 – Breda. tel: 076 – 521 3547

 

[foto © Leo de jager]

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.