Foto-impressie Opening Station Breda

 

Een opening van een nieuw station is per definitie een dynamische aangelegenheid. Zo ook in Breda. Daar komt een hoop volk op af. Wat doe je dan als fotograaf? Ga je tussen de menigte staan en plaatjes schieten van een toespraak van Staatssecretaris Sharon Dijksma of Burgemeester Paul Depla? Dat zag ik niet zo zitten. Want alle toespraken kon ik prima horen vanwege de mega-grote geluidsinstallatie. Daarvoor ga ik niet tussen een transpirerende mensenmassa staan en dan afwachten tot je een saai plaatje kunt schieten van een of andere hotemetoot die een verhaaltje vertelt. Dat laat ik graag aan de media-fotografen over. En ze stonden er allemaal. Samengeperst op een rij voor een afzetlint om allemaal exact dezelfde foto te maken voor in de krant.

Dus ik posteerde me ergens op een hoek waar amper publiek was. Want mijn oog was namelijk gevallen op een zeer strak in het vel stekende jongedame die zich aan het opwarmen was. Ze deed spagaat-oefeningen die er behoorlijk spannend uitzagen.

img_4202-opwarmen

Boven haar hoofd hing een onheilspellend lange kabel en het was duidelijk dat deze artieste van plan was om acrobatische toeren te gaan uithalen. Zo’n twintig meter boven de grond en dat allemaal om het openingsfeest op te leuken. Eenmaal hoog in de lucht deed ze haar mooie halsbrekende kunstjes en het was in een woord adembenemend.

img_4263-in-de-touwen3

Toch kon ik vanaf die zorgvuldig uitgekozen plek nog wat foto’s maken van de hoogwaardigheidsbekleders. Zoals de Staatssecretaris, die puffend het podium aan het bestijgen is, zich onderwijl vasthoudend aan ordinaire en gevaarlijk uitziende steigerpijpen. Ze kon er zelf om lachen. Een vriendelijke knipoog was mijn deel.

img_4298-dijksma-klimt-op-het-podium

En uiteraard de fitte Burgemeester Paul Depla, die in drie stappen op het podium stond. Fluitje van een cent voor hem, dat klimmetje. En last-but-not-least een foto van de serieus gebruinde oud-politicus Roger van Boxtel, die tijdelijk is benoemd tot President-Directeur NS. Hij was blijkbaar in een relaxte bui want zelfs een opgewekt duimpje richting fotograaf kon er van af.

img_4304-paul-depla

img_4303-rogier-van-boxtel

img_4236-druk-druk

img_4287-zingen

img_4227-drukte-van-belang

img_4230-fotografen

img_4224-opwarmen2

img_4210-hotemetoten-gearriveerd

img_4266-in-de-touwen4

img_4117-koen-van-velsen

IMG_4126.JPG

Al met al een geslaagde middag in het bijkans tropische Breda. Er is geen wanklank gevallen, iedereen blij en Breda heeft er prachtig nieuw station bij. Hulde aan architect Koen van Velsen, de Gemeente Breda, de organisatie, de zangers en zangeressen, de koperblazers, de mooie acrobate en de mannen van de beveiliging, kortom: het was een perfect georganiseerd openingsfeest!

Foto’s © Leo de Jager 

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Foto-impressie Opening Station Breda

  1. Daniela zegt:

    Beter dan een dagje strand! Echt wat beleven dan moet je naar Breda, hahaha…wat een heerlijke stad.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.