Ella Vogelaar

Drs. Catharina Pieternella (Ella) Vogelaar, Steenbergen (NB), 23 december 1949. Ze was Minister (PvdA) voor ‘Wonen, Wijken en Integratie’ tijdens het kabinet-Balkenende IV.  Ik kwam haar in 2009 tegen in Café Sam-Sam op de Grote Markt in Breda waar ze een lezing hield n.a.v. haar in februari 2009 verschenen dagboek met als titel “Twintig maanden knettergek”. Ze was toen al afgetreden als Minister vanwege een vetrouwensbreuk binnen haar partij. Vooral partijleider Wouter Bos en de jongens van GeenStijl waren verantwoordelijk voor haar politieke ondergang.

Toen ik haar vroeg of ik een portret van haar mocht maken zei ze onmiddelijk ‘ja’. Ik wilde haar vooral ‘vrolijk’ portretteren. Gewoon zoals ze is. Een vrolijk mens. Dat viel in eerste instantie nog niet mee. Ook wel logisch als je net bent afgedankt door de keiharde rechtse webhorzels van GeenStijl en vooral je eigen partij-top. Zelf heb ik die politieke ophef om haar persoontje nooit begrepen. Haar ideëen over de herinrichting van achterstandswijken vond- én vind ik nog steeds enorm deugen. Een intelligente  en sociale politica met het hart op de juiste plaats. Dat kon ik in 2008 van Wouter Bos niet meer zeggen.

Bij de 12e foto of zoiets moest ik een sluwe list verzinnen om Ella Vogelaar te laten ontspannen en lachend in de cameralens te laten kijken. Dus ik begon een mop te vertellen. Ik zei: “Ella, er komt een man met een pinguïn bij de dokter… eh, zal ik verder gaan want het is wel een behoorlijk schuine bak hoor. Echt een vies praatje!” En ja hoor, ze moest al gelijk hard lachen. Het spreekwoordelijke ijs was gebroken, foto geslaagd.

Ik heb de mop maar niet afgemaakt, want het is inderdaad een hele vieze mop. Waarvan akte.  

IMG_9123 ella vogelaar

photo © 2009 by Leo de Jager

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Ella Vogelaar

  1. Daniela zegt:

    Wat een vermakelijk stuk, Leo! En: zo snel ben je “vergeten” in de politiek. Mensen worden als pionnen heen en weer geschoven. Harteloosheid van je medestanders en tegenstanders is wat de klok slaat….
    Door jou stuk wordt het allemaal zachter en warmer. Dank je wel.

  2. Rob Alberts zegt:

    Leuke foto!

    Vrolijke groet,

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.