Een Kleine Wereld

Onlangs zat ik op You Tube te zoeken naar muziek van de Amerikaanse Singer Song Writer / gitarist Leo Kottke. Hij is vooral bekend geworden vanwege zijn virtuose spel op de 12-snarige gitaar. Ergens in de jaren ’80 werd ik een groot fan van Kottke en ik kocht al zijn albums. Mijn favorite nummer was “The Ice Miner“, een instrumentaaltje van grote klasse, maar het enige wat je van dat nummer kunt terugvinden zijn goedbedoelde covers van Kottke-fans. Mijn tweede favoriete nummer was “Arms of Mary“, ook een puur instrumentaal nummer.

Jemig wat geinig

Anyway, in de You Tube-lijst met nummers van Leo Kottke kwam ik iets vreemds tegen: Een filmpje getiteld “Snowy New York“. Geplaatst door ene mevrouw Diane Mileson. Die naam deed geen enkel belletje rinkelen maar toch klikte ik erop om het filmpje te starten. Wat je dan ziet zijn prachtige foto’s van New York tijdens de winter in 2014. Toen er nog echt een hoop sneeuw viel in The Big Apple. Maar wat mij nog het meeste trof was de muziek die Diane Mileson onder het filmpje had geplakt: “Arms of Mary” van Leo Kottke himself. Spontaan als ik ben plaatste ik een compliment onder het filmpje. Over mooie foto’s en zo. Ook zei ik dat ze een perfect nummer had uitgekozen om e.e.a. te verfraaien. Letterlijk binnen 1 minuut kreeg ik een (blije) reactie terug.

Toeval of synchroniciteit? Geen idee!

En wat bleek: Diane Mileson is behalve collega fotograaf, ook persoonlijk bevriend met Leo Kottke die ze ergens in 1981 heeft ontmoet. Hetzelfde jaar dat ik met een stel vrienden naar een live optreden van Kottke in Den Bosch ben geweest. Lekker toevallig, toch? Ik heb tijdens dat optreden een hoop foto’s gemaakt. Analoog ofwel “Old Skool” want digitale fotografie bestond nog niet. Ik heb Diane Mileson beloofd dat ik die oude foto’s uit mijn super-chaotische-archief ga opduiken (geen idee waar ze uithangen!) en ze zal scannen en naar haar zal mailen. Zij  helemaal blij. Want dan kan ze de foto’s weer mailen naar Mr. Kottke himself inclusief mijn oprechte complimenten voor jaren luisterplezier en inspiratie.

De wereld is verdomd klein geworden

En zo is de cirkel weer rond. Dankzij het wereldwijde internationale http://www.interwebzz.com / You Tube / Instagram / Twitter riool / WhatsApp / Hotmail PUNT com, en weet ik wat voor digitale www-punt-teringzooi-passwords-die-niet-werken, maar het werkt uiteindelijk wel God Nondeju! De wereld is kleiner geworden mensen en daar gaat het om. Dat heeft voor- én nadelen. Ik hou het op voordelen. Lekker positivo. Kijk eens naar deze mooie winterfoto’s van New York gemaakt door Diane Mileson en ik hoop dat u de muziek van Leo Kottke ook kunt waarderen. Ik in ieder geval wel.

Wat foto’s: Kottke bij VPRO-radio eind jaren ’70

kottke-1975-07-07-vpro-front

Zijn mooiste album: Mudlark (ook uit de middeleeuwen)

Leo-Kottke-mudlark_lp-1971

Website Diane Mileson: http://www.dianemilesonphotography.com/

 

Advertenties

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Een Kleine Wereld

 1. Goed en leuk beschreven. Ik kende hem niet Leo Kotka. Maar dit nummerklonk me erg prettig in de oren. En ja de wereld is wel een stuk kleiner geworden door internet. Soms een zegen maar ook vaak een regelrechte ramp.

 2. Anita zegt:

  Kende Leo Kottke nog niet. Maar nu wel. Bijzonder mooi gitaarspel. En wat past het mooi bij die schitterende foto’s. Perfecte combinatie. En wat een mooi toeval in het verhaal hierboven. Zo mooi kan t soms lopen in t leven.

 3. Anita zegt:

  Ik kende Leo Kottke nog niet. Nu wel. Wat past dit nummer geweldig goed bij het filmpje! Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Schitterend gitaarspel daar hou ik van. En wat een mooie foto’s! En hoe bijzonder het verhaal hierboven. Zo mooi kan het leven soms zijn en zo verrassend hoe dingen soms lopen en bij elkaar komen!

 4. Peter de Hoogh zegt:

  Wat een leuke blog. Over schoonheid, smaak en toevalligheden. En heel fijn geschreven!

 5. Fijn stukkie Leo en gelijk maar weer eens in de platenkast gedoken. Op Vinyl uit 1978

 6. Daniela zegt:

  Snowy New York…een geweldige kerstgroet en daar heb ik dan ook gelijk gebruik van gemaakt! Thanks Diane! En Leo, je bent een geweldig verhalenverteller, ik geniet er echt steeds weer ontzettend van. Als dat met die Foto’s maar lukt, hihi (-;

 7. StadsReime® zegt:

  Nog nooit muziek van Kottke moge horen, maar de muziek met bijbehorend filmpje kunnen mij wel bekoren.
  Blij dat je weer aan je blog bent gaan werken Leo!

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.