Jezus is kei boos!

EEN KERSTDRAMA

Ja, u leest het goed, Jezus, aka Onze Lieve Heer, is hartstikke kei boos op iemand in Oosterhout NB en niet zo’n beetje ook! Ik leg het even uit. Elk jaar als de kerstperiode aanbreekt staat er in de welkomsthal van het uiterst exclusieve appartementencomplex waar ik officieel resideer een prachtige kerstboom. Met dank aan de buren die de boom elk jaar weer zo mooi weten op te tuigen. In de kerstboom hangt traditioneel ook een snoer met kerstverlichting van de Action. U kent die zaak wel, dat is die retailer waar je allerlei nutteloze prullaria kunt kopen voor weinig geld. Keigaaf is die winkel, maar dat geheel terzijde. Nadat de elektrieke lampjes zorgvuldig en met liefde zijn aangebracht, wordt de boom verder versierd met rode en witte kerstballen (ook al van de Action) en mooie zilveren lintjes. Als de boom dan bijna klaar is wordt als laatst de bekende piek geplaatst. En dan is het grote moment aangebroken: de stekker gaat in het stopcontact en Voilà! Dan branden daar ineens 100 led-lampjes. Keigaaf en sfeerverhogend is dat!

Watskeburt? Waarom is Jezus kei boos?

Vorige week, toen onze kerstboom was opgetuigd, waren alle buren blij met het resultaat en we vonden het geweldig om de boom in de hal te zien glimmen en stralen. Echter toen ik gisterenavond thuiskwam, trof ik bij de kerstboom een groepje boze, zeg maar gerust moordlustige buren aan. Pislink waren ze. Een buurvrouw had zelfs tranen in de ogen. Watskeburt? vroeg ik. Met geëmotioneerde stem vertelde ze dat iemand de kerstverlichting uit de boom had gestolen. Een criminele daad volgens haar en de rest van de aanwezige buren knikten instemmend. En inderdaad op de plaats delict trof ik een kerstboom aan zonder lampjes. Wég, pleite, einfag verschwunden. Een trieste aanblik. Alsof de ziel uit de boom was verdwenen en spontaan als ik ben riep ik: G*dnakende nondeju! of zoiets en dat vonden de buren dus ook.

Ik wil me nu even rechtstreeks richten tot de onverlaat die dit op zijn of haar geweten heeft (Excuse-moi voor mijn taalgebruik).

Wij zijn pislink op je en Jezus ook!

Vuile vieze dief, wil jij voortaan als je iets jat van ons, dat dan doen als we erbij zijn? Zodat we je op heterdaad kunnen betrappen en je bij de lurven kunnen vatten? Desnoods gebruiken wij de ouderwetse nekklem als het moet. Want weet je wel dat onze Lieve Heer toevallig een enorme teringhekel heeft aan aan dieven en zielige figuren zoals jij. Ga gewoon, net als wij allemaal, naar de Action en koop daar voortaan zelf je eigen kerstverlichting voor een paar euro. Gaat je dat lukken ja?

De consequenties:

Ik zweer je – en hoop echt dat je dit leest: Jezus heeft je zien stelen en weet wie je bent en waar je huis woont en ik garandeer je dat jij dus never nooit NIET in die keigave hemel komt als je de pijp uitgaat. Dat kan ik je nu al vertellen, makker. Niks geen mooi engelengezang voor jou. Nee, jij wordt bij de hemelpoort keihard geweigerd door Petrus en mag rechtstreeks door naar de Hel waar je thuishoort. Dat wordt jouw plek. Dan kom je toevallig wel bij Satan de Duivel te zitten en dat is geen pretje kan ik je zeggen! Daar mag je dan voor eeuwig branden in heul heul HEUL heet vuur en de hele dag smerige zwaveldampen inademen. Zo gaat dat daar met dieven. Of ik ook nog een beetje netjes op je kan schelden? Ja natuurlijk kan ik dat, wat jij wil joh. In chic middeleeuws Nederlandsch nog wel:

„Du vertwijfelde booswicht ende aertsketter, ick segge u dat, waert dat hier gheen diefhencker en waer, ick woude u selver hanghen, ende meynen God eenen dienst daer aen te doen.”.  Zo. Pak aan! Steek dat maar in die armoedige reet van je…

Fijne Kerst nog allemaal.

Zie bijgaand de gruwelijke foto (bewijsstuk A)

bewijsstuk_A

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Jezus is kei boos!

  1. Daniela zegt:

    Jezzzus wat een verhaal, hahaha! Ondanks deze ellende word ik er echt blij van ((-;

  2. Graag gedaan. Ter informatie: de buren zijn naar de Action getogen en hebben een nieuw snoer met lampjes gekocht. De kerstboom brandt weer als vanouds! Jezus ook weer blij (en wij ook)

  3. Anita zegt:

    Gelukkig is het toch nog goed gekomen. Waar zouden we zijn zonder de Action.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.