Help! We worden ziek gemaakt!

Gisteren op facebook: Of ik even een petitie wilde ondertekenen. Had iets met ‘chemtrails’ te maken en die schijnen schadelijk te zijn voor de mens en het milieu. Dat klonk een beetje eng, ook al had ik nog nooit van chemtrails gehoord. Eerst het verhaal maar eens gelezen wat erbij hoorde. Ik moest gelijk denken aan een broodje-aap verhaal. De Duitse regering informeert haar bevolking blijkbaar sinds vorige maand op internet over het fenomeen chemtrails. Althans dat meldt het Duitse Kopp Online, een vrij kleine linkse nieuwsdienst met een protesterend karakter, die als doel heeft de ‘geheime’ waarheid te achterhalen bij allerlei sociale en maatschappelijke misstanden in de samenleving.

Chemtrails, wat is het?

Op de website van Kopp Online staat niet voor niets in de aanhef: ‘Infomationen, die ihnen die Augen öffnen’. Geen thema is ze te gek: politiek, economie, milieu, Israël versus de Palestijnen, kortom onderwerpen waar iedereen wel een mening over heeft. Maar wat zijn nu chemtrails? Vrij vertaald zou je het ‘chemische sporen in de lucht’ kunnen noemen. Iedereen kent wel de witte strepen die passerende vliegtuigen in de lucht achterlaten. Dat zijn chemtrails. Hoe ontstaan ze? De verbrandingsmotoren van vliegtuigen laten behalve condenswolken, ook vervuilende reststoffen in de atmosfeer achter van de kerosine die wordt verbrandt. En deze combinatie is op haar beurt weer belastend voor de mens en het milieu. Vergelijk het met de bekende deken van uitlaatgassen van auto’s in een drukke stad, maar dan hoog in de lucht.

Wat zegt Google?

Toch nieuwsgierig geworden maar eens op Google gezocht naar ‘chemtrails’. Vanuit verschillende bronnen kwam ik o.a. volgende informatie tegen en ik citeer: “Waarnemers vermoeden dat geo-engineering, het bewust ingrijpen in het functioneren van de aarde, al tenminste 20 jaar lang wordt toegepast. Geo-engineering wordt op de website van het Duitse ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) verkocht als een ‘onschuldige’ methode om klimaatverandering tegen te gaan. Met behulp van geo-engineering wil het ministerie straling van de zon tegenhouden en CO2 in de atmosfeer reduceren zodat de aarde minder snel opwarmt en het broeikaseffect kleiner wordt.

Op haar website erkent het ministerie dat de maatregelen niet zonder risico zijn en dat sommige vragen vooralsnog onbeantwoord blijven. Ook wordt duidelijk dat chemtrails slechts een klein onderdeel zijn van de ingrijpende maatregelen die effect hebben op grootschalige systemen op aarde. Wetenschappers zijn bezorgd dat de chemicaliën die wereldwijd worden verspreid, kunnen leiden tot serieuze aandoeningen. Door vliegtuigen verspreide chemicaliën waaieren uit en zijn langere tijd zichtbaar als melkachtige uitziende sluiers die gezamenlijk een wolkendek vormen”. Einde citaat.

‘Gezond’ is het niet

Dat deze chemicaliën  gevaarlijk voor de mens, flora en fauna kunnen zijn, zal geen mens verbazen. Sommige stoffen kunnen het optimaal functioneren van het bewustzijn van de mens blokkeren of verstoren, en hebben tevens invloed op de magnetische velden rondom de Aarde. Waarschijnlijk zijn de chemicaliën mede verantwoordelijk voor de uitzonderlijke weersveranderingen. De toename van ziektes en aandoeningen aan long en luchtwegen, huidziektes, grijze staar, blindheid en chronische vermoeidheid, is waarschijnlijk voor het grootste deel te wijten aan het sproeien van barium, deeltjes aluminium, deeltjes polyamidefibers en andere stoffen.

Nieuw of oud nieuws?

Al deze samengeraapte feiten of halve waarheden klinken ernstig, maar zijn op zich niet nieuw. Op mijn speurtocht naar het ‘dreigende gevaar achter chemtrails’ nog maar eens verder gezocht op Google. Vreemd genoeg vond ik geen recente artikelen in kranten als de New York Times, LA Times, NRC of Volkskrant, maar ook niet op de fora van de grote milieubewegingen. Vreemd. Zijn ‘chemtrails’ dan toch een storm in een glas water? Ja en nee. Dat alle voertuigen [vliegtuigen, auto’s, schepen etc.] die zich verplaatsen op basis van fossiele brandstoffen niet bijdragen aan een beter milieu, is geen geheim. Dat er in de meeste remvoeringen van auto’s bijvoorbeeld asbest zit, is ook al jaren bekend. Deze kankerverwekkende stoffen komen wel in het milieu terecht en ademen wij vervolgens weer in. De een wordt er ziek van, de ander niet.

Goed bedoeld of niet?

Zal het ondertekenen van een petitie de vliegtuigen aan de grond kunnen houden tot er Kamervragen zijn gesteld en beantwoord? Nee, natuurlijk niet. De moderne samenleving draait gewoon door. Met alle risico’s van dien. Blijkbaar zijn we eraan gewend geraakt en is ‘No Guts no Glory’ ons adagium geworden. We zien wel waar het schip strandt of zoiets. Maar met het klakkeloos ondertekenen van een petitie zit overigens nog wel een addertje onder het gras. Als er geen officiële organisatie achter zit die de kar trekt, dan stink je erin voor je er erg in hebt. Je geeft je email adres gratis weg en dat is precies de bedoeling. Roep maar eens voor de grap ‘Stop Kernenergie!’ of ‘Stop de Dierenmishandeling!’ en je hebt binnen een dag duizenden fans die staan te popelen om te tekenen. Helaas maken handige sjacheraars, die uitsluitend uit zijn op het verzamelen van zoveel mogelijk email adressen, hier handig gebruik van. Compleet met nep-filmpjes op You Tube. Als beloning krijgt u daags na het ondertekenen te maken met een flinke portie SPAM in uw inbox.

Protesteren is een kunst

Maar je hebt ook mensen die het wel goed bedoelen met zo’n petitie. Burgerinitiatief is een mooi voorbeeld. Mensen die zich bijvoorbeeld terecht zorgen maken over het milieu. Of een petitie als protest dan altijd even effectief is, is nog maar de vraag. Succesvol protesteren is tenslotte een heus vak. De ene Flashmob is de andere nog niet. Als Sinterklaas verkleedt bij de kerncentrale in Borsele gaan staan met een spandoek: ‘Sinterklaas is ook tegen kernenergie’, is zeker ludiek, maar ook tamelijk nutteloos. De vraag rijst dan in dit geval: Moet ik de petitie tegen chemtrails nu wel of niet ondertekenen? Ik laat het aan u over.

Last but not least

Ik heb nog even geïnformeerd bij de faculteit Energy Initiative van de TU in Delft, maar daar hebben ze nog nooit van chemtrails gehoord. Opvallend. Dan nog maar even gebeld met het R.I.V.M [Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu] maar daar nemen ze de telefoon niet op vanwege een verhuizing. Nieuwsgierig geworden…? Zie de links of Google er lustig op los!

Zie nieuwsuitzending Kopp Online op: http://bit.ly/w0Cdtg
Lees nieuws op: http://bit.ly/yTxWOX
Petitie chemtrails: http://bit.ly/zFoKOO

Advertenties

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.