Ook een politicus heeft soms rust nodig

Kamerlid Frans Timmermans op 20 oktober 2011 – 19.49 uur via facebook: “Eerste en meteen ook laatste keer dat ik met de auto naar ahoy ga. Wat een zooitje! 5 kwartier in de rij” [einde bericht]. Het was ironisch genoeg ook meteen het laatste bericht dat Frans Timmermans (PvdA) via zijn mobiel op facebook plaatste. Die avond, op weg naar Rotterdam voor een optreden van een van zijn muziekhelden (Bob Dylan), vond hij het schijnbaar wel welletjes om de buitenwereld via het internet te laten weten waar hij mee bezig was. Hij trok de communicatiestekker eruit. Tijd voor wat rust. Frans had een hoop virtuele vrienden op fb. Op het hoogtepunt maar liefst 4983 ‘vrienden’ om precies te zijn. Dus hij was, en is, immens populair en terecht.

Misschien was het die avond wel een optelsom van de waan van een enerverende dag op het Binnenhof of het zoveelste werkbezoek, de file bij Ahoy en het optreden van Dylan, en was hij tot de conclusie gekomen dat het er allemaal niet meer zo toe doet om de wereld constant moeten te informeren over al zijn wandelgangen op het Binnenhof en in Brussel. Dat deed hij voorheen wel, consequent iedere dag, bijna met de precisie van een Zwitsers uurwerk. Of hij nu over de eurocrisis of de zaak Mauro bij Pauw & Witteman, Buitenhof of DWDD moest verschijnen, hij greep iedere kans aan om zijn persoonlijke visie en die van de partij over de bühne te brengen. Hij informeerde iedereen via de media, dus ook via facebook. Maar sinds 20 oktober is het van zijn kant ‘radiostilte’ op zijn profiel. Ondertussen kwebbelen honderden van zijn virtuele vrienden er dagelijks lustig op los. Op zijn fb-profiel welteverstaan, die nu tot een soort van ontmoetingsplaats lijkt geworden voor gelijkgestemden.

De meesten hebben niet eens in de gaten dat hij daar geen berichten meer achterlaat sinds 20 oktober. Een enkele attente fb-vriend maakt er soms melding van dat Frans afwezig is, wellicht in de hoop dat men beseft dat hij er nu even niet is. Of Timmermans ooit nog actief wordt op facebook, zullen we moeten afwachten. Ik mis zijn dagelijkse en vlijmscherpe analyses wel, maar ik gun hem ook van harte zijn broodnodige rust. Of misschien heeft hij gewoon helemaal geen zin meer in facebook, dat kan ook. Wellicht moet hij zich gewoon focussen op waar hij erg goed in is: Een integere en hardwerkende politicus zijn. En dat is geen sinecure in deze roerige tijden. Hij kan het, maar ook hij blijft een mens van vlees en bloed.

Over leodejagerblog

Photographer, painter, musician, blogger
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Dank voor uw reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.